Нанася се антикорозионна защита по стоманената конструкция на Дунав мост при Русе

АПИ
share

Нанася се антикорозионна защита по стоманената конструкция на пътното платно при основния ремонт на Дунав мост при Русе. 

В периода от 7-и до 13-и август по съоръженото е извършен демонтаж на 20 съществуващи стоманобетонни панели и са поставени нови 18 панела. Монтирани са болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонни панели, съобщават от АПИ.

През следващата седмица графикът на дейности по моста предвижда пясъкоструене по стоманена конструкция, демонтаж и монтаж на стоманобетонни панели и монтаж на болтови дюбели, армировка и кофраж за захващане на стоманобетонни панели.

Изключително интензивен трафик на камиони и леки коли на "Дунав мост" при Русе

Основният ремонт на Дунав мост при Русе стартира на 10-и юли, в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава в лентата за изход в посока Румъния и се регулира от сигналисти. Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря.

На обекта се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

При основния ремонт на съоръжението максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не преминават.

За повишаване на безопасността АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Апелът към шофьорите и жителите на Русе е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Актуална информация за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията ще подава регулярна актуална информация за ремонта на съоръжението и е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения. Само така ще бъде гарантирано точното, прецизно и коректното информиране на всички пътуващи.

 

Водещи новини

Още новини