Боряна Калейн: Тренирам вече 18 години, от 6-годишна мечтая да бъда олимпийска медалистка

Нова телевизия
share

Олимпийските игри и спечелването на медал са емоции, които ще ме държат до края на живота ми, няма как да ги изпитам другаде. От 18 години тренирам. Започнах на шест години и още тогава имах мечта да бъда олимпийска медалистка, не мога да опиша какви са емоциите от това мечтата ми да се сбъдне, коментира в „Интервюто след Новините на NOVA” сребърният медалист по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн.

Тя обясни, че формулата за успех се крие в това човек да намери начин да се справи с всички трудности, както и малка доза късмет. „В края на съчетанието на лента имаше две секунди, в които си даваш равносметка, че си направил всичко, което си могъл. Наслаждавах се до края на този момент. Винаги ще го помня”, убедена е Калейн.

„Борим се да сме най-добрите, това е огромна отговорност. Сигурна съм, че Стилияна и ансамбълът също ще се справят. Фокусираме се върху работата”, обясни вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Боряна Калейн извоюва среброто в индивидуалната художествена гимнастика в Париж

„Нашите треньори ни учат не само да сме добри спортно-технически, но и как да бъдем личности и спортисти, които да се борят до край и да не се предават, независимо от това, което ни се случва. Благодарни сме им, че винаги са били добрия пример за нас и са ни помагали”, каза още бронзовата медалистка.

По думи на Владинова олимпийските шампиони, намирайки себе си, правилните хора и с подкрепата на близки хора, са доказали, че всичко е възможно. „Много хора ще се огледат в историята им”, добави още тя.

Боряна Калейн обясни, че след Олимпийските игри ще се отдаде на заслужена почивка в компанията на най-близките ѝ хора.

Водещи новини

Още новини