Равносметката: 3 златни, 3 бронзови и 1 сребърен медала за България в Париж

Getty Images
share

Българското участие на Олимпийските игри във френската столица Париж завърши с финала на висок скок при мъжете, където участва Тихомир Иванов, който остана на 8-о място. 

Така България приключва Олимпиадата с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.

Златото завоюва първо Семен Новиков. Той смаза на тепиха иранеца Алиреза Мохмадипани  в спор за златото в класическата борба в категория до 87 килограма. 

С олимпийски медал се окичи и Карлос Насар, който постави и нов световен рекорд. 20-годишният ни щангист събра двубой от 404 килограма. 

Магомед Рамазанов донесе трето злато за България. Той разгроми иранеца с легендарен статут в свободната борба до 86 кг Хасан Язданичарати. 

Единственият сребърен медал донесе Боряна Калейн в художествената гимнастика. Тя представи четири безгрешни съчетания в многобоя и така си извоюва второто място в надпреварата. Сочената за фаворитка Стилияна Николова не успя да преодолее квалификациите. Ансамбълът ни по художествена гимнастика завърши на 4-о място и също не взе медал.

Кимиа Ализаде (таекуондо), Божидар Андреев (вдигане на тежести) и Хавиер Ибанес (бокс) донесоха бронзовите отличия за страната ни. 

В крайното класиране страната ни заема 26-о място. 

Водещи новини

Още новини