Треньорът на Светлана Каменова: Абсолютно нареден мач, чист грабеж 

Getty Images/Guliver
share

Светлана Каменова остана на крачка от медал на олимпийския турнир по бокс при жените на Игрите в Париж. Българката се представи достойно, но отстъпи пред Лин Ю Тин след пълно единодушно съдийско решение.

Пред БНТ треньорът на българската боксьорка Борислав Георгиев изказа своето възмущение, заяви, че загубата е скандална и окачестви мача като нареден.

"За мен абсолютно нареден мач. Само като видях съдийският наряд долу…Първият и вторият рунд бяха абсолютно наши. Тайванката играеше мръсно, бе с официално предупреждение още в първия рунд. Би ѝ четири-пет пъти лакътя, освен това правеше циркаджийски работи. Възмутен съм от това, което се позволява на реферите – да си правят каквото си искат", заяви Георгиев.

Светлана Каменова не успя да спечели медал за България от Летните олимпийски игри в Париж

"Този толеранс от Международния олимпийски комитет срещу тези две състезателки пробужда и такъв от съдиите към тях. МОК подкрепя тези две състезателки, нормално е и подчинените им да го правят. Това беше чист грабеж. Светлана се отпусна и за мен игра страхотно. Доволен съм и от Станимира. Играха с хъс, сърце и достойнство за България", каза още треньорът.

Водещи новини

Още новини