Приятели дариха 11 000 лв. на БЧК за планинските спасители

БЧК
share

Осем приятели дариха 11 000 лв. на БЧК за Планинската спасителна служба (ППС). Парите са събрани по време на благотворителна фотоизложба в Елин Пелин, организирана в памет на техен загинал приятел – Деян Щерев.

Фотоизложбата представя уникални снимки, уловили красотата на българските планини и моменти на приятелство и съвместни приключения. Всеки кадър разказва история за силата на природата, духа на приятелството и неизчерпаемата любов към планините, която споделят организаторите и техният починал приятел.

Събраните средства бяха дарени на Българския Червен кръст за Планинската спасителна служба. ПСС на БЧК играе жизненоважна роля в спасяването на човешки животи в планините и оказването на помощ на нуждаещите се. Дарението ще подпомогне и повиши ефективността и безопасността на спасителите в планината.

С инициативата си, приятелите почетат паметта , но и подкрепят благородната кауза на Планинската спасителна служба на БЧК, която работи неуморно за безопасността на всички.

Българският Червен кръст изказва благодарност на организаторите: Денис Борисов, Цветомир Кънчев, Ивайло Георгиев, Николай Манчоров, Симеон Венков, Венцислав Венков, Любомир Венков, Александър Иванов, Антон Соколов, Николай Миндов и всички участници в изложбата за тяхната щедрост и ангажираност. Вашата подкрепа е безценна и вдъхновяваща!

Водещи новини

Още новини