Щетите по обекта на хранителната верига край Елин Пелин са предимно по покрива

Novini.bg/ Canva
share

Щетите по обекта на хранителната верига, който е в близост до взривения склад за фойерверки край Елин Пелин, са предимно по покрива. Това каза началникът на пожарната в Елин Пелин старши комисар Георги Иванов. Днес специалистите успяха да влязат в обекта, за да огледат последиците след взривовете.

"Спазването на изискванията и правилният монтаж на покрива не е позволило огънят да стигне бързо до продукцията. Няма засегната продукция, има минимални количества, които на фона на този голям склад е нищожно. Получило се е вследствие на задимяването, което беше насочено точно към склада на хранителната верига, с дима се пренасят много твърди частици, високият заряд на тези пиротехнически изделия е подпомогнал запалването".

Вече е напълно възстановено газоподаването в община Елин Пелин

Старши комисар Иванов обясни, че пожарникарите още се въздържат да влязат във взривения склад заради продължаващите гърмежи и допълни за двамата души, които все още се издирват:

"Търсенето, издирването на тези хора ще стане едва когато обстановката се успокои така, че да влезат и следователи и спокойно да си вършат работата. Ще стане на по-късен етап. Няма как в момента да се осъществят тези дейности при тази обстановка".

Водещи новини

Още новини