След зверската катастрофа: Колеги се молят за живота на журналистката Севда Шишманова

Булфото
share

"Моля се за живота на Севда Шишманова! Знаете, че тя е един от най-близките хора в живота ми!"

Това призна журналистката Вяра Анкова. Съпругата на футболния треньор и бизнесмен Томас Лафчис бе научила от медиите, че скъпата на сърцето й Шишманова, с която я свързват десетилетия преданост и приятелство, е самокатастрофирала тежко на пътя Варна - Добрич след разклона за Аксаково.

По данни на областната дирекция на МВР- Варна, пътният инцидент е възникнал във вторник вечер около 20:50 часа. Според разследващите инцидента Шишманова е шофирала много бързо, която е и причината журналистката да излезе от пътното платно при десен завой, да обърне колата си по таван и да пострада тежко. Сигналът за пътното произшествие е подаден на националния телефон 112 от шофьорите на преминаващи край мястото на катастрофата автомобили. За щастие при инцидента няма пострадали други участници в пътното движение, уточняват от полицията.

Журналистката е била откарана в спешното отделение на МБАЛ "Св. Анна" във Варна и е настанена в реанимация. По първоначална информация Шишманова е вън от опасност за живота, но има контузия на шията, трамва на гръдния кош, мозъчно сътресение и множество синини, причинени от ударите в купето на автомобила й.

"Звънях над 100 пъти на Севда, но телефонът й досега продължава да бъде изключен. Нямам никакъв контакт с нея, но се надявам и се моля да е добре. Искам ми се да се възстанови колкото се може по-бързо", настоява Вяра Анкова.

Екип на "България Днес" потърси лекуващите лекари в реанимацията на болничното отделение "Св. Анна", но отговорът бе: "Не даваме информация за състоянието на пациента Шишманова освен на роднини по пряка линия".

"О, Господи! Обаждате ми се да ми кажете лошата новина! Аз съм в Гърция и не следя новините! Искрено съжалявам, че Севда е в болница, нищо не знам. Не съм бил близък с нея, колеги сме от БНТ, но й пожелавам и се надявам тя да е добре". Това каза дългогодишният продуцент и режисьор от националната телевизия Георги Торнев.

"Каквото знаете вие, това знам и аз за състоянието на Севда Шишманова! Разбира се, мога само и единствено да кажа, че й пожелавам бързо да се възстанови!", каза водещият на предаването "Денят започва" в ефира на националната телевизия Георги Любенов.

Журналистът Севда Шишманова е в реанимация след катастрофа

"По-скоро звъннете на пиарите в телевизията, ако те знаят нещо за състоянието на Севда Шишманова, ще ви съобщят", лаконичен бе генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"За пръв път чувам от вас, че Севда е претърпяла катастрофа. Нищо не знам! Дано да е добре, какво друго бих могла да ви кажа! Пожелавам й да се оправи час по-скоро!", съпричастна бе някогашното лице и колега на Шишманова от националната телевизия Екатерина Генова.

"Когато близък приятел е в болница след инцидент, единственото, което можеш да направиш, е да се молиш за неговото здраве и да се надяваш, че ще се стабилизира", казва още Вяра Анкова и допълни: "Фактът, че болницата мълчи за състоянието на Севда, дори и да знам нещо повече, е редно да изчакаме лекарите да се произнесат".

 

Водещи новини

Още новини