Ирини Зикидис: До голяма степен хода на събитията ще зависи от случващото се в САЩ

личен архив
share

Коментар на Ирини Зикидис, тренер и собственик на Таланта Трейнинг, с практически опит в стратегическото управление на компании, продажбите и обучението на екипи у нас и в чужбина.

Тези дни Зеленски даде няколко интервюта, в които казва, че

войната трябва да приключи максимално бързо.

Това е коренно различно от доскорошната му риторика, според която Украйна ще се бие до пълна победа с помощта на Запада.

Най-вероятното обяснение за тази промяна в позицията е вероятната победа на Тръмп, особено след опита за убийството му.

В същото време наблюдаваме рязко активизиране на руснаците на фронта. От доскорошните лежерни действия (“Не бързаме за никъде”), в момента наблюдаваме масови пробиви.

Според Арестович, когато дойде време за преговори, Путин ще поиска не само контрола, но и официалното признаване на заетите територии.

И сега руснаците се опитват да си осигурят санитарния минимум - да окупират областите в пълните им граници, след което да настояват за извънблоков статут на Украйна и демилитаризация.

Към момента позицията на Запада също започва да се променя - четох за вариант отлагане влизането на Украйна в НАТО до 2030 и спиране по линията на фронта, без, разбира се, руснаците да получат окупираните области. Не знам как реално ще стане това, предвид факта, че те вече ги вписаха в конституцията си.

Истината е, че до голяма степен хода на събитията ще зависи от случващото се в САЩ. Вече се спекулира, че Байдън може да напусне поста си всеки момент и да остави Камала Харис и като действащ президент и като кандидат.

Скоро ще разберем.

 

Заглавието е на редактора

Водещи новини

Още новини