Ирини Зикидис: Режисьорът Степан Поляков дава на съд активистка, нарекла го „четирихилядник”

  • 29 март 2024 11:33

  • 1231
  • 0
Ирини Зикидис: Режисьорът Степан Поляков дава на съд активистка, нарекла го „четирихилядник”
© pixabay

Коментар на Ирини Зикидис, тренер и собственик на Таланта Трейнинг, с практически опит в стратегическото управление на компании, продажбите и обучението на екипи у нас и в чужбина.

Сн. личен архив

"Режисьорът Stepan Polyakov заведе дело за причинени вреди срещу активистката на Гражданско сдружение “Боец” Весислава Танчева. Тя нарече публично в социалните мрежи Поляков „четирихилядник“. Това е първото дело в знак на съпротива срещу безнаказаното заклеймяване на хора у нас с различно от официозното мнение.

Етикетът „четирихилядник“ e за човек с влияние в българското общество, на когото руското правителство плаща по четири хиляди лева хонорари месечно, за да разпространява кремълската пропаганда. Въведе го началникът на Кабинета на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за ИкономическиЛена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и, когато започна войната между Русия и Украйна. Но никога не бе доказано, че има нещо такова. Никой никога дори не попита Бориславова откъде има тази информация. Камо ли, да бъдат потърсени доказателства.

Мнозина популярни опозиционни имена обаче бяха поставени до стената на обществения линч като „Врагове на Цивилизационния избор на България“. С всички съответни явни и скрити репресии срещу тях и семействата им.

Сдружение “Боец” бе една от движещите сили на протестите през 2020-а, които спомогнаха партията на Бориславова “Продължаваме промяната” да вземе властта и да се случи т.нар. „Сглобка“. Термин също, изкован от вездесъщата Бориславова. А „Четирихилядник“ вече е и неологизъм, заел място и в някои от изданията на Тълковния речник.

Сн. БНТ, режисьорът Степан Поляков

„Разбира се, че ако на стената ми това го бе написала Весето от съседния вход, щях да се усмихна и да й отвърна с нещо смешно, обяснява Поляков. Проблемът тук е, че политактивистката В. Танчева не просто участва силово преди четири години в инсталирането на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на власт. Тя съвършено безкритично и умишлено повтаря очевидна лъжа на идеологическата гаулайтерка Бориславова.

Тези хора са машина за съсипване на съдби по най-отвратителния тоталитарен начин.

Това не са просто Лена и Весето, това са съвременните лица на Крупская и Цола Драгойчева, зад които стои една мека, но едва прикрита, диктатура. Съпротивата е срещу всичко това“, разкрива цялата картина на гонене на вещици у нас, режисьорът.

“Целта на това съдебно производство е да даде урок за безнаказаното използване на вулгарния публичен език, който осакатява човешките отношения в обществото ни. Висшата цел е пострадалото лице да получи емоционална справедливост“, обяснява адвокатът от САК Михаил Коен, който води делото на Поляков."

Крайно време е някой да постави тая измет на мястото й. Платени и зависими мишоци осакатяват живота на всеки, който не подкрепя фашизоидните им полюции.

Иначе, аз съм абсолютен фен на

Закона за регистрация на чужди агенти, който съществува в САЩ от 1938 година. Мисля, че е един изключително полезен закон, който осветлява лицата, медиите и партиите, финансирани (или според американците - корумпирани) отвън - нещо задължително за една здрава държава.

Понеже съм семпъл човек, аз така и не разбрах защо преди година НПО и инфлуенсъри скочиха срещу предложението за такъв закон в България? Какъв е точно проблемът да се знае кои са организациите, чиито пари идват от чужбина - САЩ или Русия? Защо това е проблем за всички любители на "прозрачността"? Защо НПО и фондациите скачат срещу закон, който осветява милионите, които получават за "гражданската си позиция"? Нали казват, че всичко е прозрачно и отчетено до последния цент? Защо? Какво ги притеснява? Та нали този закон ще позволи да бъдат осветлени и ВСИЧКИ лица, получаващи финансиране от Русия, дори ако това става в куфарчета?! Държавата има възможността и ресурса да проследи приходите и разходите на всеки съмнителен гражданин или организация. И така лицата, финансирани от Русия, ще лъснат като чужди агенти и ще бъдат подведени под отговорност. А какво по-хубаво от това?

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1231 0

Свързани новини

Водещи новини