Водещите новини! Джевдет Чакъров: Активът казва „ДПС без Пеевски“. Андрей Янкулов: Няма как да очакваме прокуратурата да се саморазследва (и още…)

Getty Images/bTV/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 юли   

 

Искането за изслушване на Делян Пеевски беше заради потенциални връзки с Петьо Петров-Еврото, който е бил началник на Пеевски в следствието. Саботирането му от ГЕРБ, ДПС и БСП, с помощта и на "Възраждане" беше направено вероятно с идеята да не се пристъпи изобщо към разглеждане не само на тези, а и на други въпроси, като например какво е поведението на институциите към групите на Петьо Петров и Мартин Божанов. Виждаме, че явно се отива към съдбата на предишната комисия, а именно нищо да не се свърши, заяви Янкулов.

Коефициентът на полезно действие на тези парламентарни комисии е нисък. Проблемът е, че иначе оставаме в положението, че прокуратурата трябва да се саморазследва. Няма как да очакваме това нещо да стане отвътре.

Андрей Янкулов: Няма как да очакваме прокуратурата да се саморазследва за Еврото и Нотариуса

***


Целият актив на ДПС застава зад призива на Ахмед Доган за оставка на Делян Пеевски и останалите, посочени в обръщението на почетния председател на движението. Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров след среща със съпартийци в столичен хотел, които подкрепят почетния лидер.

На срещата са присъствали около 500 души от всички структури в страната, посочи Чакъров.

„Всички призоваха за ДПС без Пеевски. Всички от целия актив категорично са решили да не се допуска каквото и да е етническо напрежение в страната. ДПС е в основата на етническия модел, ДПС е в основата на етническия мир.

С поход към централата, Джевдет Чакъров заяви: Активът казва "ДПС без Пеевски"

***


"Безкрайно сме учудени от извършеното вътре. Всичко е изнесено, всички кабинети са празни. Кабинетът на Ахмед Доган е изтърбушен".

Джевджет Чакъров, след като успя да влезе в централата на ДПС: Кабинетът на Доган е изтърбушен 

***


Българският Червен кръст започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от пожарите, съобщиха от организацията. Те ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите.

БЧК започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от пожарите

***


Акад. Николай Денков: Подходът към пожарите ще е като този при наводненията миналата година

***


Гуцанов, БСП: Евтино и много бързо можем да вземем оборудване за гасене на пожари за "Кугар"-ите

***


Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България. Тази позиция от името на председателя на ДПС Делян Пеевски бе разпространена в отговор на случващото се в централата на Движението.

Централата на партията на столичния булевард „Александър Стамболийски” беше затворена преди две седмици. Официалната причина е ремонт.

По думите на Джевдет Чакъров достъпът им е бил спрян, а от вътре е изнесена цялата документация.

Делян Пеевски: Новото начало е факт

***


Президентът на САЩ Джо Байдън ще се върне в предизборната надпревара през следващата седмица, след като се наложи той да бъде изолиран поради леки симптоми на КОВИД-19, заяви ръководителката на кампанията му, предаде Ройтерс.

Байдън се завръща в предизборната битка

***


„В ранните часове на петъчния ден службата за контрол на въздушния трафик засече летателен апарат, който малко по-късно изчезна от радара“.

Изчезна хеликоптер с агенти на руската ФСС

***


„Военен съд в Санкт Петербург постанови Анастасия Дюдяева и нейният съпруг Александър Доценко да прекарат в затвора, съответно три и половина и три години", допълни медията.

„Двамата бяха признати за виновни в призив към извършване на терористични актове", посочи още радиото.

„Вината на художниците е в това, че са разпространявали антивоенни листовки във втория по големина град в Руската федерация и неговите околности. На една от тях е пишело "Путиняку на гиляку" (на украински "Владимир Путин на бесилото"). Точно в тази листовка властите са видели призив към извършване на терористични актове, допълни "Свободна Европа".

Руски художници пратиха на бесилото Владимир Путин. Вкараха ги в затвора

***


Руска военна делегация е в Северна Корея, за да работи по прилагането на споразуменията, постигнати по време на скорошното посещение на президента Владимир Путин в Пхенян. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Севернокорейската държавна информационна агенция KCNA информира, че делегацията, ръководена от руския заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко, е пристигнала в Пхенян днес и е провела разговори с Ким Чен-ун.

Русия изпрати военна делегация в Северна Корея

***


Великобритания ще възобнови финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), съобщава "Ройтерс".

Новото британско лейбъристко правителство призова Израел да позволи повече помощ да влезе в Газа.

Великобритания беше една от няколкото страни, които спряха финансирането си на агенцията на ООН след обвинения от Израел, че някои служители на агенцията са участвали в атаката на Хамас на 7 октомври, която предизвика войната в Газа.

Великобритания също възобновява финансирането за агенцията за палестинците на ООН

***


 

Водещи новини

Още новини