Премиерът Главчев за бушуващите пожари в страната: Нямаше как да реагираме по-бързо от това

Фейсбук
share

Аварийните служби за потушаване на пожарите действат адекватно навсякъде в страната, включително и в ямболското село Воден. Такава е оценката на служебния министър Димитър Главчев.

По думите му при толкова много пожари няма как да се реагира по-бързо.

„На всички, пострадали при пожарите, ще бъде отпусната социална помощ, която им се полага по закон“, увери министър-председателят.

Главчев ще посети пожара в Отец Паисиево

Главчев коментира и призивите за неговата оставка заради щетите от огнената стихия.

Моята оставка не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос. Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми, заяви Главчев.

В момента се обсъжда възможността лишени от свобода също да се включат в гасенето на пожарите.

Премиерът Димитър Главчев, вътрешният министър Калин Стоянов и министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов посетиха пловдивското село Отец Паисиево, където от два дни бушува голям пожар.

Водещи новини

Още новини