Водещ киберексперт си отиде едва на 33

Euronews Bulgaria
share

Без време си е отишъл Светлин Илиев, председател на Българската асоциация по киберсигурност и член на Европейската организация за киберсигурност.

Тъжната вест съобщиха в социалните мрежи негови близки, колеги и приятели.

Младият експерт бе едва на 33 години.

Ръководството и екипът на

Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“,

Българската асоциация по киберсигурност и

Съюзът за стопанска инициатива изразяват своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките и роднините на многоуважавания наш колега и скъп приятел Светлин Илиев, който на 08.07.2024 г. ни напусна внезапно.

Светлин бе в разцвета на силите си и вестта за неговата загуба е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него.

Светлин Илиев бе сред водещите експерти, които налагаха темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество. Председател на Българската асоциация по киберсигурност в мандат 2019 – 2023, първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до сетния си ден, изпълнителен зам. - председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023 г.

За краткия си жизнен път, Светлин Илиев имаше зад гърба си магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, преподавателска дейност в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, професионален опит в системата на UNICEF, NATO, „Заедно в час“.

Поклон пред светлата му памет!

Почина бивш земеделски министър

Поклонението ще бъде на 11.07 (четвъртък) от 12-00 ч. в Гробищен парк - Кюстендил.

Водещи новини

Още новини