20 хил. лв. глоба за дървопреработвателно предприятие обгазило града

Pixabay
share

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново глоби с 20 хиляди лева завод за преработка на дървесина за обгазяване на града, информира БНР.

Проблемите с острата, задушлива миризма от преработката на дървесината в "Кроношпан" във Велико Търново са от години и дружеството е в непрекъснато нарушение на комплексното си разрешително, издадено от Министерство на околната среда от 2018 г.

За поредните обгазявания на Велико Търново компанията е с две нови глоби за 20 000 лева, съобщиха от Регионалната екологична инспекция за контролната си дейност.

На 3,6 и 25 юни в екологичната инспекция отново е имало сигнали за миризма на дървесина и химикали в различни квартали на Велико Търново.

От началото на сезона: 170 проверки и 6 нарушения на частни плажове

Данните от пречиствателните съоръжения на компанията и от нейната система за непрекъснати измервания на летливите органични съединения са показали, че няма превишения на нормите и няма производствени аварии.

 

Кметът на Велико Търново чака отговор на искането си до Министерството на околната среда за завишаване на нормите за работа на дружеството, за да се ограничи обгазяването на града.

Водещи новини

Още новини