2 г. след обещание за ремонт: Трамваите се клатят като влакче на ужасите

Булфото (архив)
share

Две години след обещанието за ремонт на релсите на бул. "Александър Стамболийски" в столицата, ремонтните дейности все още не са започнали. А хората в района се оплакват от непрестанен шум и се притесняват, че може да се стигне до инциденти.

През 2022 година тогавашният заместник-кмет по строителство обеща, че ремонтът ще започне през 2023.

Трамвай блъсна пешеходец в София, мъжът е в критично състояние

„След две години и един месец се озоваваме в същата ситуация – в позиция на репортаж, по повод на ескалиралия проблем с невъобразимия шум, който предизвикват трамваите в две посоки. През шест минути има трамваи. А на 7 и 11 юни имаше дерайлирали трамваи в тази проблемна отсечка“, коментира пред bTV Веселина Петкова.

“Аз лично се возя с трамвай номер 10 до работата си и без да преувеличавам  - той се клати като влакче на ужасите. По този повод от две години водя контакт с общината“, допълни още тя.

Оттам ѝ казват, че е необходимо да се вземе решение на по-високо ниво – „тип господин Терзиев и зам.-кмет по строителство“.

Според Веселина Петкова трамвайните релси в района не са ремонтирани от 80-те години. Живеещите в района казват, че състоянието на релсите е опасно.

„Няма никакъв шанс да отворим прозорците. Шансът да се спи на отворен прозорец, е минимален, имайки предвид и че рано сутрин трамваите развиват по-висока скорост. Трасето е много разбито“, посочи местен жител.

„Към настоящия момент за участъка от „Константин Величков“ до улица „Западна“ има изготвен инвестиционен проект“, обясни инженер Емилиян Георгиев от дирекция „Обществено строителство“.

Той посочи и че има издадено разрешение за строеж, а към настоящия момент се провежда процедура по избор на изпълнител, която е в доста напреднал етап.

Инж. Георгиев не се ангажира обаче с конкретен срок за започване на ремонта.

Водещи новини

Още новини