Столичната община ще раздава минерална вода

Булфото (архив)
share

Във връзка с високите летни температури Столичната община чрез направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“  организира раздаване на безплатна минерална вода за гражданите. 

Днес, 20.06.2024 /четвъртък/ вода ще се раздава на два пункта - метростанция „Сердика“ и до Софийския университет „Климент Охридски“ от 11:00 до 15:00 часа. Дейностите ще извършват от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества. 

Продължава миенето на улици с цел подобряване на чистотата и качеството на въздуха в града. През деня се мият основни улици в кварталите, както и вътрешно-квартални в райони като Красно село, Подуяне, Искър, Красна поляна, Илинден, Надежда. През нощта ще се мият главни булеварди, за да не се възпрепятства движението. Ще бъдат измити участъци от Южната дъга на Столичен околовръстен път. 

Раздават безплатна минерална вода днес и утре в София

В район „Възраждане“ днес се мият улиците в каре  между бул. „Тодор Александров” и ул.”Цар Симеон”. 

В парковете и градини работят на София софиянци могат да използват през летните горещини 58 чешми. Те са в „Борисова градина“, парк НДК, „Южен парк“ – 3 част, „Северен парк“, „Заимов“.

Във връзка с горещините дирекция „Зелена система“ увеличи поливането на дърветата и цветни и зелени растенията в паркове и градини на града. 

Напомняме на възрастните хора да избягват излизане, ако не им се налага, през горещите часове на деня. Да се приема повече вода през деня и да се избягва стоене на слънце. 

Водещи новини

Още новини