Не можаха ли за толкова години да измислят нещо по-различно като „предизборна кампания“?

Булфото/Facebook/Novini.bg
share

Един (измежду многото!) от проблемите на това да сме в постоянна предизборна кампания… от избори на избори… е в това, че непрекъснато ни заливат с тъпотии и имам чувството, че вече чувам как умират мозъчните клетки на българина. 

Циркът започва да става опасно вдебиляващ масата, която – мине ли долна мъртва точка на затъпяване – може и да не се върне обратно при човешкия род. 

Сега на ход е „фалшифицирането“ на подпис и пак „ония от ПП“, които станаха любима мишена (редно е да си помислите защо ли). 

Доказателствата, които се появиха, доста добре описват за какво става дума, но за това – след малко. 

Цялата работа е една обикновена битова подробност и хора, които са си спестили време да не обикалят да събират подписи; по-важното… НАЙ-ВАЖНОТО е, че има потенциал да се окаже, че обвиняващите са дали съгласието си това да се случи, а сега са решили да се направят, че нищо не знаят…

… но, както казах – за това – след малко. Преди това искам да си представим нещо. 

Да си представим, че фалшифицирането на подписа е станало наистина както се описва – без знанието на обвиняващите. Не е ясно защо, понеже това би било най-тъпото „престъпление“ на света, но нека – ей така, в интерес на повествованието, да си го представим – представяме си как Кирил Петков и Лена Бориславова са извършили това нечувано престъпление – сложили са подпис под документ за напускане. „Престъпление“, което изглежда по-незначително и от фалшива лекарска бележка на петокласник. 

Та… „фалшифицирали са“. Ужас!

И това някак си е топ, номер 1, невиждано, нечувано, ШОГ!БООНБА!!11!111

Да видим какво още имаме… Нотариуса? Комисията продължава да не събира кворум за работа. Бил ли е сътрудник? Изтичала ли е информация от МВР към него? Колко години е продължавало?

Бил ли е замесен в имотни измами един сътрудник на МВР?

Чувалите с пари за „Хемус“… някой, нещо?

Боташ“? По един милион на ден…? Някой, нещо? Самосезиране? Викате, не, а?

КТБ

Влизането и излизането на руски агенти в България, взривовете на оръжейни складове? Отравянето на Гебрев? Самосезиране? Ами! Не. Разследване? Хептен не. 

Обществено недоволство? Никак. 

Пътната карта и тръбата на путин? 

Подписа, с който Петков напуска едно НПО, без никакви загуби за обществото…? Ужас, всички са полудели от възмущение, прокуратурата се самосезира! Държавата се тресе!

Мхм… всичко е точно; весело е , хубаво е и отвсякъде се чува музика. 

Мà, не може така бе, вика обществото, въпросът е принципен. 

Добре. А изброените по-горе неща?

Е… сà, вика обществото, то сèки крадне и сѝчки си ги знаеме тия. 

А нали въпросът беше „принципен“? Или принципите са плаващи? Като коалиция в парламента? Просто тоа Киро мноо ни дразни? 

Не мога разбера удоволствието от това двуличие, но стига сме гледали на нещата само хипотетично. Ето малко изплували нещица от последните часове, които определено рисуват друга картина. 

В сбит вариант всичко изглежда ето така: поставеният подпис е поставен, за да се спести едно обикаляне на цяла България, за да се съберат подписите под един проформен документ, с който Кирил Петков да напусне дружеството. Което е едно плажно НПО за защита на природата. Има хора (вътрешни), които казват, че Русев е участвал в събранието (което е било онлайн) и е знаел за напускането на Петков. И е бил съгласен с тези подписи, за да не се обикаля излишно да се събират. 

Сега вече не е съгласен и вече не знае за събранието. Какво се е променило? Едни казват: включването на Пашата в един списък, направен от Петков, който го е разсърдил. Други казват: лични си техни раздори (като някогашни приятели, които вече не мелят брашно заедно). 

Кой знае?

Въпросът (който е по-скоро реторичен) обаче е: защо пак стоим на първи ред до манежа в цирка, докато се лискат кофи с помия предизборно? Не можаха ли за толкова години да измислят нещо по-различно като „предизборна кампания“ и също така: „колко още време българинът ще се хваща на един и същи номер“? 
 

 

_______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини