Водещите новини! Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Главчев. Елена Йончева е кандидат за евродепутат от ДПС (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 април   

 

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател Димитър Главчев, научи NOVINI.BG.

Нейният ресор бе външната политика.

Според информациите напускането на Плугчиева е свързано с рокадите в МВнР.

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Главчев

***


Кисьов посочи, че „най-лошото е, че махнаха зам.-министър Шекерлетова, която е дипломат от началото на кариерата си и е преминала през всички стъпала“. Той смята, че Главчев е неопитен в областта на външната политика.

„Главчев ще бъде вторият най-некадърен министър на външните работи в съвременната българска история след Генчовска, защото той не е подготвен за тази позиция“, заяви Керемедчиев.

Бивши зам.-министри: Главчев е неопитен в сферата на външната политика

***


„Трудно би се разбрало от къде са изтекли снимките на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация“. 

Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова в предаването „Тази сутрин". 

Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина

***


Стоянов обаче публикува пост с друга версия за случилото се.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот", написа той в профила си във Facebook. 

Кадри от момента, в който журналистът Димитър Стоянов заплашва служител на НАП с оръжие

***


104- годишна жена е връзвана за крайниците докато е била на лечение в болница във Видин. Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея по време на престоя й в лечебното заведение.

Гладна, жадна и вързана: Проявено ли е насилие над 104-годишна пациентка в болницата във Видин

***


Ваня Григорова и коалиция „Солидарна България“, в която участват ПП „Българска левица“, ПП „Обединена социалдемокрация“ и ПП „Изправи се БГ“, внесоха пет хиляди подписа за регистрация в ЦИК за предстоящите избори за Народно събрание и за Европейски парламент на 9 юни.

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за изборите: Гражданската енергия от местния вот ме обнадежди

***


Нинова за Григорова: Желая ѝ успех на изборите, но тя излъга 4 пъти

***


Елена Йончева е номинирана за евродепутат на заседание на областния съвет на ДПС в Благоевград, потвърди за БНР председателят му Ведат Хюсеин и уточни, че тя е от гражданската квота.

Делян Пеевски отново е водач на листата за предсрочните парламентарни избори, но е и в тази за Европейския парламент, като той е получил най-много номинации и за двата вота на 9 юни.

Елена Йончева кандидат за евродепутат от ДПС от гражданската квота

***


Приложението Tik Тok Light може да бъде спряно в Европейския съюз, ако собствениците на социланата платформа не предоставят задоволителна информация за въздействието на новата функция върху психическото състояние на потребителите, съобщи Европейската комисия (ЕК).

Без Tik-Tok в държавите от ЕС?

***


Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес след телефонен разговор с американския си колега Джо Байдън, че САЩ и Украйна са „започнали да работят по двустранно споразумение в сферата на сигурността", предаде Франс прес.

Украйна и САЩ са започнали да работят по споразумение в сферата на сигурността

***


Ливанската шиитска групировка "Хизбула" съобщи снощи, че е изстреляла десетки ракети по позиции на израелската армия в Северен Израел, предаде ДПА.

"Хизбула" изстреля десетки ракети по Северен Израел

***


Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин няма право да се позовава на немския философ Имануел Кант в изказванията си, пише Die Zeit.

На церемония по случай 300-годишнината от рождението на Кант канцлерът заяви, че агресивната война на Русия срещу Украйна противоречи на всички основни принципи на философа. „Путин няма и най-малка причина да се позовава на Кант, но режимът на Путин все още се стреми да присвои Кант и работата му практически на всяка цена“, заяви Шолц.

Канцлерът на Германия забрани на Путин да се позовава на Имануел Кант в изказванията си

***


Две млади двойки от Бавария, посетили родното място на Хитлер на рождения му ден, са обвинени по подозрения за нарушение на Закона за нацистка забрана, предаде днес ДПА.

Германци, посетили родното място на Хитлер, са обвинени в нарушаване на Закона за нацистка забрана

***


В петия ден от наказателното дело срещу Доналд Тръмп прокурорите завиха, че бившият президент категорично е нарушил закона и е опорочил изборите през 2016 година.

Милиардерът е обвинен във фалшифициране на документи с цел прикриване на плащания в хода на предизборната му кампания за Белия дом.

През следващите 6 седмици Тръмп ще отговаря пред съда по общо 34 обвинения. Беше изслушан и първият свидетел – бившият издател Дейвид Пекър.

Обвиниха Тръмп в опорочаване на изборите

***


 

Водещи новини

Още новини