Семейството на първото бебе на Плевен за 2024 г. бе прието от кмета на града

Община Плевен
share

Семейството на първото бебе на община Плевен за тази година получи 600 лв. и специален подарък от кмета д-р Валентин Христов. Парите са дадени съгласно решение на Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Подаръците бяха връчени днес по време на гостуване на младото семейство в Общината, където бяха приети от кмета д-р Христов. Той поздрави родителите и пожела на детето да расте здраво, обградено с много любов и да радва своите близки. 

Първото бебе на 2024 г. на община Плевен се роди на 2 януари в 16:05 часа. То е момче и се казва Християн. Родителите му Памела и Христо Петкови са инженери по образование, живеят и работят в Плевен. Християн е първо дете в семейството и първо внуче за бабите и дядовците във фамилията. 

Първото бебе на Плевен за 2024 година е момче и се казва Християн

Християн е кротко бебе, не се буди нощем, има апетит и се храни добре, върви едричък и в момента е близо 7 кг, каза майката Памела.

За първо бебе на годината се избира дете, родено в семейството на пълнолетни родители, които са с постоянен и настоящ адрес в община Плевен. През миналата година в град Плевен са родени 2126 бебета. Още 260 деца, родени в чужбина, са регистрирани в общинската дирекция.

Водещи новини

Още новини