Ревизия на общинската болница в Дупница

Pixabay
share

Кметът на Дупница Първан Дангов разпореди ревизия на общинската болница след провален конкурс за нов медицински управител на здравното заведение и коментари в лекарското съсловие и колектива за нарушения и дори афери. 

Бивш неин управител обяви на пресконференция, че се гонят лекари, за да я ликвидират, имало индикации, че едната от сградите - бившата Транспортна болница, ще бъде продадена.

Общинската болница се ръководи от и.д. рентгенологът д-р Стефан Николов, който се яви на злополучния конкурс на 4 април, но получи слаба оценка и не беше класиран, предаде БНР.

Както и конкурентът му стоматологът от София Бойка Боянова също не беше избрана. Вървят коментари, че конкурсът е провален умишлено, че това е резултат от острите нападки и крамоли и скандали между политическите партии в ОбС.

До местните избори м.г. здравното заведение се управляваше от прокурист, 5 години. Но тя напусна, като беше обявено, че болницата е на печалба. Сега се поставя под съмнение и доброто финансово състояние на болницата. Лекари напускали, други били принуждавани да напуснат, спирали ражданият в АГ отделението, нивото в хирургията пада и какви ли не още коментари. Кметът Първан Дангов заяви: "Коментарите ги има, казано е на пресконференция. Искам да видя от първа ръка дали е така".

Водещи новини

Още новини