Водещите новини! Оръжието на Хамас у нас е открито по сигнал на израелските служби. Стоянов остава (и служебен) вътрешен министър (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 април   

 

Германската криминална служба е открила подземно скривалище с оръжия на Хамас в Южна България. Това съобщиха германските медии. Според списание „Шпигел“ сигнал за това е бил подаден от израелското разузнаване.

Оръжейният склад е бил открит след обиск на четирима арестувани членове на ислямисткото движение Хамас, които германските власти задържаха през декември миналата година. 

Трима от тях бяха арестувани в германия, а един в Нидерландия. В телефона на един от арестуваните германската полиция открила снимки на пистолети и пълнители, както и муниции. По цифровите данни те установили, че снимката е правена в Южна България и сигнализирали за това българските власти, които по описанието на колегите си успели да открият скривалището.

Огнестрелните оръжия очевидно са били заровени в найлонов плик под дърво.

Тайникът с оръжие на "Хамас" у нас е открит след сигнал на израелските служби

***


На поста си ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и социалната политика.

Главчев вече е избрал част от министрите си, ето кои са

***


„Вложих достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот“. 

Това заяви в своя позиция Живко Коцев, който по-рано днес подаде оставка като главен секретар на МВР. 

Главният секретар на МВР обяви причините за оставката си

***


Известен като Краля на цигарите. Николов бил агент на службите. Подписал декларация за сътрудничество още по времето на Държавна сигурност. 

Работил или за контраразузнаването, или по-малко вероятно – за „Икономическата полиция“. Поради контактите си, останал в сянка. Понесъл само един сериозен удар.

Николай Николов - Паскал е арестуван и обвинен по разследването за контрабанда и подкупи в Агенция "Митници"

***


По думите на Тагарев единствената точка, която не е изпълнена докрай, а само частично, са промените в Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България. 

Тагарев: Всички заложени точки в управленската програма са изпълнени, с изключение на една

***


Транспортният министър Георги Гвоздейков подписа решение за избор на изпълнител за доставката на 7 двуетажни влака.

Покупката на влаковете се финансира със средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Купуваме 7 двуетажни електрически влака от Полша

***


По данни на НОИ, обявени на заседанието, пенсионерите в страната са около 2 040 000. Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000 души. За добавките ще са нужни около 40 млн. лева.

Над 500 000 пенсионери ще получат великденски добавки, реши Бюджетна комисия

***


„Русия всеки ден подклажда факта, че не сме можели да направим това или онова, затова съществувал риск“, заяви критично държавният глава. 

„Това е и причината, поради която трябва да издържим. Душевната сила, вярата в собствените сили, отношението към истината са силата на демокрациите и великите нации“, заяви днес Макрон по време на откриването на олимпийски център за водни спортове в Сен Дени, край Париж.

Макрон: Русия е взела на мушка Олимпиадата в Париж

***


Кандидатът за втори президентски мандат на изборите в Северна Македония Стево Пендаровски не очаква на първия тур на изборите да има избран президент заради рекордния за страната брой кандидати. 

За да има победител на изборите на 24 април, един от седемте кандидат-президенти трябва да спечели гласовете на повече от половината от избирателите, вписани в избирателните списъци, отбелязва БТА. 

Пендаровски очаква победа в президентските избори в Северна Македония

***


Шестдесет и деветгодишният пенсионер Виктор Красивский обясни постъпката си със следните думи: „От 15 години се опитвам да се срещна с държавния глава. Но все получавам откази. Заради това се дойдох тук".

„Човекът не можа да осъществи своето намерение. Той бе пратен на принудително психиатрично лечение", допълни „Москоу таймс“.

Пенсионер поиска среща с Владимир Путин с автомат-играчка в ръка

***


 

Водещи новини

Още новини