Британец в Слънчев бряг: Не ни пука за качеството, важно е да се напием

share

Водката явно действа прекрасно на британските туристи, след като пиян англичанин проговори на чист български като каза „България е красива“. БТВ реши да провери дали е възможно водка с безалкохолна напитка да струва 2 лева. Заедно с митничари екип на телевизията е направил проверка в едно от заведенията. На въпрос дали се притеснява от некачествен алкохол британецът отговаря: „Това са глупости, нали е алкохол. На кого му пука за качеството, единствената причина е да се напием.

При проверката в заведението Мариана Русева от Агенция „Митници“ открива 52 бутилки без бандерол с алкохол, в които има фунии. Глобите за фалшивия алкохол могат да стигнат до 5 000 лв. „Тези фунии доказват, че алкохола е прелят още преди началото на работното време“, твърди митничарката. Според управителя на заведението обаче фуниите давали възможност за по-бързо разливане на алкохола. Не се притеснявам, съвестта ми е чиста, каза той.

Според Николета Недева от Комисията за защита на потребителите пробите на алкохола ще станат ясни след седмица. Токсикологът д-р Люба Павлова съобщи, че за целия август едва 14 души са приети с алкохолно отравяне. Ако стаава въпрос с натравяне с метанол може да доведе до ослепяване и паркинсон. Според Георги Николчев от Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг няма алкохолен туризъм, а увеселителен туризъм с алкохолни турове. В моя хотел няма фалшив алкохол, но не мога да гарантирам, че при останалите хотели няма фалшив алкохол, каза Николчев.

Водещи новини

Още новини