Борисов и трима министри откриха път (снимки)

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов присъства на пускането в експлоатация на 63 км от пътя Гоце Делчев – Петрич. Проектът е на стойност близо 26 млн. лв. На церемонията присъстваха и министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Нона Караджова. Ремонтираният участък беше осветен от Неврокопския митрополит Натанаил.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че откриването на този път е доказателство за това, че в условия на криза ГЕРБ прави повече отколкото е направено за 20 години. „Този път беше само ями и дупки по времето, когато се отчитаха излишъци. Трябва да се делим на партии само по време на избори, а през останалото време да работим всички заедно”, подчерта премиерът.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза, че пътят е много важен, защото ще се използва като обходен маршрут при строителството на АМ „Струма”. „Много е важно, че открихме пътя, защото целият трафик ще минава от тук. Със спестените средства от този път ще се направи и обхода на град Гоце Делчев, за да не се нарушава трафика в града”, допълни Павлова.
Министър-председателят и придружаващите го министри се отправиха към депото за неопасни отпадъци, където ще се запознаят с хода на реконструкцията му.

Премиерът Бойко Борисов посъветва кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е от БСП, да взима мерки срещу СПИН. Това стана при откриването на ремонтирания пътен участък. Коментарът на министър-председателя бе по повод изказването на Антон Кутев, че БСП е като СПИН.

Борисов се обърна към Москов с думите: „Взимай предпазни мерки, за да продължим да работим заедно” и допълни: „Трябва да внимаваме в тези условия на СПИН. Това обаче е здрав край”.

Водещи новини

Още новини