МВР тренира антитерористична операция с автомати пред "Александър Невски"

share

Симулация на терористична атака, при която нападатели с бус стрелят по хора пред "Александър Невски" провежда МВР тази вечер. 

Всичко по темата:
Електронни цигари 28

Нападателите се появиха в 22:00 часа. Стреляха и избягаха с бял бус. Пострадалите, но оцелели, съобщиха за трима убити.

За броени минути мястото се напълни с полицаи и екипи на Спешна помощ. 

В София ще се проведе учение за реагиране при извънредна ситуация

"Днес със заповед на премиера се провежда пълномащабно антитерористично учение. Целта му е да задейства плана за протировдействие на тероризма, което следва да оповести и ангажира всички министерства и ведомства, които имат отношение към предотвратяване на терористичен акт. В момента на територията на София се разиграват два сценария - единият е тук пред вас. Имаме информация за врязъл се микробус в група туристи, открита стрелба, има данни за убити и ранени. По същото време има и заложническа криза в едно учреждение на територията на София. Там е преодоляна охраната, видени са две лица с оръжия. За момента нямаме повече информация. Целта на това, което правим е да проверим готовността, начинът и времето на реакция на абсолюно всички служби, които са ангажирани при подобен вид кризисна ситуация. След като приключи занятието в следващите дни ние ще направим задълбочен анализ, ще изведем добрите практики и ще изведем пропуските, надявам се те да са по-малко. Въз основа на всичко това ще дадем своите препоръки, предложения и устойчиви решения занапред", заяви вътрешният министър Калин Стоянов, който присъства на учението.

Вътрешният министър коментира и акцията в частния клуб SS в столицата, провела се по-рано тази вечер. "Изземат се компютърни конфигурации и документи от частния клуб за магистрати, свързван с Мартин Божанов - Нотариуса. През периода, в който съм бил директор на ГДБОП, се е работило по този случай", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в съвместен брифинг с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Министърът съобщи още, че познава отстранения служител от Главна дирекция "Борба с огранизираната престъпност". "Познавам отстранения служител, тъй като бях две години директор на Дирекцията. Как да го опиша - човек, който е труден в комуникацията", заяви той. 

 

Всичко по темата:
Електронни цигари 28

Водещи новини

Още новини