Земеделците в Сливен вдигат блокадите

Novini.bg/ Canva
share

Протестиращите земеделци в Сливенско блокираха пътен възел "Петолъчката" временно. Около 12 часа започна постепенно пускане на движението. Последните трактори вече се изтеглят. Първите автомобили вече преминават през пътен възел "Петолъчката".

В протеста се включиха членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите основно от Сливенско. Към тях се присъединиха земеделци от Браншовата камара "Плодове и зеленчуци", Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. До обед в региона бяха затворени Ямболската детелина и подстъпа към автомагистрала "Тракия" в района на Кабиле. 

Проданов, НАЗ: Няма да се съгласим с предложената от Министерски съвет методика за подпомагане

Георги Радев - заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви, че предложението към тях от господин Денков е неприемливо и невъзможно и няма как да се случи това. Той го определи дори като обидно.

Коста Петров от Браншовата камара "Плодове и зеленчуци" обяви, че те са тук не само заради пари, а и заради цялостната политика в земеделието, която се провежда, а Янка Попова от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация поиска скорошно изплащане на парите във всички сектори - зърно, плодове, зеленчуци и животновъдство, спешно започване на промените в законите, които са набелязали, и подкрепени с подписите на всички политически партии.

Водещи новини

Още новини