Водещите новини! Тагарев се срещна с украинския посланик. Василев: 1 януари влизаме в Еврозоната. Пеевски предизвика Радев (и още…)

Булфото/МО/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 януари   

 

Членството на България в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г., заяви министърът на финансите Асен Василев след среща с гръцкия си колега Ставрос Папаставру в Министерството на финансите.

Асен Василев категоричен: 1 януари 2025 г. влизаме в Еврозоната

***


Министърът на отбраната Тодор Тагарев обсъди с извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Н. Пр. Олеся Илашчук хода на изпълнение на решенията на Народното събрание и Министерския съвет за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, съобщиха от военното ведомство.

Тагарев се срещна с украинския посланик

***


По отношение на коментарите на Радев искам да кажа, че преди няколко месеца от тази трибуна казах, че виждам сляпо петно в службите по отношение на борбата с корупцията. Тогава получих подкрепа само от ПП-ДБ.

Всички разследвания трябва да бъдат проведени в най-кратко време и истината да излезе да наяве. Всичко друго е слухове. Когато тези слухове останат недоказани, сриват институциите. Президентството от доста време прави точно това“.

Денков отговори на Радев: Президентството от доста време разпространява слухове и така срива институциите

***


На въпрос как ще коментира казаното от Румен Радев, че думите му са "слухове и манпулация", Пеевски отговори с въпрос: "Как мистър Кеш решава това? Като последна инстанция в държавата?".

Пеевски отсече: "Диктатурата му свърши!".

Пеевски предизвика Радев на ринга: Мистър Кеш да излезе на битка!

***


Предложеният бюджет от екипа на Васил Терзиев е в размер на  2 577 149 857 лв. Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лв. от Държавния бюджет за инвестиции в цяла София, от които 50 млн. лв за проекти на районните администрации. По този начин средствата, които ще се инвестират в  София през 2024 г., ще са на рекордно високи стойности.

Приоритетите в Бюджета са планирани на базата на  проучване, направено от настоящия ръководен екип на Столичната община през 2023 г. за качеството на живот в София.

Васил Терзиев внесе в СОС проекта за бюджет на София за 2024 година 

***


„Направи ми впечатление, че президентът каза: "Ще сезирам органите". Моят въпрос е кои органи? Ние отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Акад. Денков предложи смяна на шефа на ДАНС, но то беше блокирано от президента“.

Петков към президента: Кои органи ще сезира? Дойде времето за смяна в ДАНС!

***


Още три области обявяват грипна епидемия

***


„Бих пожелал на Зеленски да умре, а на Украйна да се предаде“, отговори Рогозин на съответния въпрос на редакцията.

В интервюто руският политик загатна, че не смята за възможна капитулацията на Украйна на фона на подкрепата, която Западът оказва на Киев. "Сега усилено пишат, че скоро на украинците ще им свършат патроните, в САЩ ще дойде на власт Доналд Тръмп, а в Германия - "Алтернативата за Германия“.

Бившият шеф на "Роскосмос" пожела на Зеленски "да умре", а на Украйна – "да се предаде"

***


„Излязоха конкретни данни за това как служители на агенцията за подпомагане на палестинските бежанци към ООН са участвали в нападението извършено от палестинската терористична групировка Хамас срещу Израел от 7 октомври", това написа вестник "Ню Йорк таймс".

„Израелски служби за сигурност са идентифицирали общо 12 работещи за ООН, които са  участвали в атаката от 7 октомври. Десет от тях са членове на палестинската групировка Хамас, а един - на съюзничката ѝ Ислямски джихад", добави "Ню Йорк таймс".

Работещ в агенцията на ООН за палестинските бежанци е участвал в клане в кибуц на 7 октомври

***


Нетаняху: Агенцията на ООН за палестинските бежанци е пълна с хора на "Хамас" и индоктринира деца

***


Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който се разрешава на компании и организации, смятани от властите за "икономически значими" да не разпространяват информация за дейността си, като така намалят въздействието на западните санкции, предаде Ройтерс.

Путин разреши на "икономически важните компании" да крият информация

***


 

Водещи новини

Още новини