Водещите новини! Дипломатката запалила Пейо със спирт. Румен Радев не присъства на клетвата на новите конституционни съдии (и още…)

Булфото/24 часа/Facebook/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 януари   

 

Първите им думи пред полиция и прокуратура:

Дъщерята: Мама го удуши
Бившата консулка: Той сега е на по-добро място – в ада. 

Дипломатката запалила Пейо със спирт

***


Детето било изоставяно да скита голо и босо в студа, а когато съседът подал сигнал на полицията и Агенцията за закрила на детето се намесила, дипломатката започнала атака срещу него – започнала да пуска „сигнали“ и „жалби“ срещу него, но ги пускала от служебния си имейл от Външно министерство, за да „респектира“ институциите. 

Вместо да се погрижи за детето, започнала да напада човека, който подал сигнал, че детето има нужда от помощ.

Съсед на Габриела и майка ѝ с потресаващ разказ

***


Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии, а президентът реши да отсъства. Вероятно иска да каже нещо с това.

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии

***


„Без значение. Той е просто един гост" . Това коментира Делян Пеевски от ДПС във връзка с решението на президента Радев да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

Пеевски бе категоричен, че решението да не присъства на клетвата на двамата конституционни съдии не е на президента, а на Корнелия Нинова. По думите му тя сама е разказвала в кулоарите на парламента, как го е завела в президентството, как го е взела с мръсни кубинки и го е направила президент, за което съжалява, защото той бил наказание за България.

Пеевски за отсъствието на Радев на клетвата в КС: Без значение, той е просто гост

***


Борисов: Десислава Атанасова вече не е член на партия ГЕРБ

***


Софийският районен съд образува второ дело срещу Васил Михайлов, добил медийна популярност като „прокурорския син“, по внесен обвинителен акт за закана с убийство. Делото е разпределено и насрочено за 20 февруари от 14:00 ч., съобщиха от съда. 

Съдът образува второ дело срещу прокурорския син

***


Още руснаци използват български „служби“ за собствена охрана и защита. 

„Преди няколко месеца дойдоха група мъже, които се представяха за служители на ГДБОП, ДАНС и на „Вътрешна сигурност“. Вадеха карти и започнаха масово да тормозят хората, които изразяват мнението си против руския ни президент (Антон Зингаревич, собственик на „Ботев“)“, разказа единият мъж.  

Заплахите са били за физическа саморазправа с феновете и с техни близки.

„Казваха: „Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете“, разказа другият потърпевш фен на „Ботев“.

"Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете": Заплахите на задържаните за рекет полицаи

***


Само ако България е пълноправен член на Шенген, бихме могли наистина да се борим успешно с организираната престъпност. 

Това каза във видеообръщение Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, по време на националната конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“ в София.

Илва Йохансон: Само ако България е пълноправен член на Шенген, бихме могли да се борим с организираната престъпност

***


Осъденият на смърт Кенет Смит е умрял в агонизиращи болки чрез метода на азотното задушаване. Това призна на брифинг пред медии ръководителят на Департамента по затворите в щата Алабама Джон Хам.

По този начин той опроверга изявленията на официалните щатски власти, че екзекуцията на затворника ще бъде „максимално хуманно изпълнена“.

Началникът на затворите в Алабама: В екзекуцията на Смит нямаше нищо хуманно, беше агонизираща

***


ООН осъди екзекуцията с азотен газ на затворник в американския щат Алабама, съобщава „Ройтерс“.

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк заяви, че методът може да се равнява на мъчение.

ООН заклейми като изтезание екзекуцията с азот в САЩ

***


Посланикът на САЩ в Унгария обвини премиера Виктор Орбан, че провежда "измислена външна политика", която обслужва интересите на Кремъл и вреди на единството на НАТО, съобщава "Файненшъл таймс".

Дейвид Пресман заяви, че подходът на унгарското правителство към международните въпроси се основава на "въображаеми нашественици" и "измислена унгарофобия". Той служи на вътрешнополитическите цели на Орбан и обяснява някои от неговите политически позиции, отбеляза Пресман. "Но в края на деня това е измислица".

Той разкритикува Орбан и за "активното участие" в предизборната кампания в САЩ с откритата си подкрепа за Доналд Тръмп и призиви към президента Джо Байдън да се оттегли, като подчерта, че това "не е нещо, което очакваме от съюзниците".

САЩ обвиниха Орбан, че с "измислена външна политика" помага на Путин

***


 

Водещи новини

Още новини