Борисов се оказа много работен - натрупал 4 месеца отпуска

Булфото
share

Министър - председателят  Бойко Борисов спокойно може да излезе в платен отпуск до края на годината, съобщава "Труд", позовавайки се на  справка на Министерския съвет.

Премиерът е използвал само 11 дни почивка за трите години управление на партия ГЕРБ.

Борисов и министрите от кабинета право на 30 работни дни годишен платен отпуск на календарна година. Така Борисов е натрупал близо 80 работни дни отпуск.

От справката излиза още, че през цялата 2011 г. Борисов не е взел нито един почивен ден, както и през първите месеци на управлението му през 2009 г. През тази година си е уредил два дълги уикенда, като си е разрешил отпуск на фаталния петък 13-и през юли и на 27-и същия месец, информира още "Труд".

Вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков пък са отличници при усвояването на отпуски. Цветанов е използвал всеки полагащ му се ден.  Симеон Дянков е пуснал цели 23 молби за отпуск, като е почивал от 1 до 7 дни наведнъж.

Спортният министър Свилен Нейков оглавява класацията за най-почиващ министър. Той не е бил на работа цели 78 дни, или почти 4 месеца, за трите години на поста.

Министърът на културата Вежди Рашидов също е използвал в голяма част правото си на почивка. 

Най-работещият министър след премиера Бойко Борисов е министърът без министерство - Томислав Дончев.

Водещи новини

Още новини