Майката на Даная: "Пирогов" изфабрикува втори несъществуващ удар в главата на детето ми

бТВ
share

"Пирогов" изфабрикува втори несъществуващ удар в главата на Даная, заявиха Ани Стоянова, фондация "Даная", и Десислава Николова, вестник "Капитал" в ефира на Дарик.

"За първи път след удара Даная отиде в "Пирогов". Там ѝ беше направен само един рентген и тя беше пусната с обезболяващо вкъщи, като ѝ казаха, че ще я боли главата между една и четири седмици. Оказва се обаче, че не е направено точното образно изследване, тоест скенер. Принципно, когато се търси кръвоизлив в главата, се прави скенер", разказа майката на Даная.

"Въпросът беше дали специалистът е действал адекватно, според „Медицински надзор“ - да. Всяко лечебно заведение може да разработва протоколи за работа, обаче не пише никъде дали те са адекватни", коментира тя. 

"Направихме изследване от хематолог, имаме и документ, но "Медицинският надзор" казва, че ние не сме го направили. Не разбираме защо "Медицински надзор" взима под внимание само протоколите на "Пирогов", каза тя.

"Медицинският надзор" решава, че има и втори удар. Но как са го установили, как ще го докажат при липсата на експертизи, никой не знае", допълни Ани Стоянова.

"Няма документ, който да докаже, че е имало втори удар", заяви майката на Даная.

Десислава Николова каза, че реакцията на Медицинския надзор е последвала след публикуването на видео от Ани Стоянова.

"Ние нямаме процедури за признаване на лекарски грешки, на грубианското отношение и как можем да разберем истината, за съжаление - случайно", допълни тя.

"Пирогов" за смъртта на Даная: Положени са всички усилия и са използвани всички средства, с които разполага съвременната медицина

"Единственото решение е държавна агенция. Държавата ни пази повече инвестиции в акции и това дали са ни платили каското за колата, отколкото ни пази здравето и живота. Служителите в Комисията за финансов надзор са много добре платени и те имат мотив да разкриват измами. Трябва да има Държавна агенция за медицински надзор към правителството, а не подчинено на Министерството на здравеопазването. Само тогава ще разберем, че здравето ни е приоритет", заяви още Десислава Николова.

Водещи новини

Още новини