Водещите новини! Още един насилник е на свобода с обвинение в „хулиганство“… Атанасов: Президентът се държи като лидер на опозиция, загубила властта (и още…)

Novini.bg/Canva/NovaTV
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 януари   

 

„Повдигнато му е обвинение за хулиганство“. Най-лекото и най-лесното. 

В Наказателния кодекс насилието на животни е написано и описано и НЕ СЕ води „хулиганство“, наказва се по съвсем различен начин и се дефинира по конкретни параметри. Но магистратите са преценили, че трябва да е „хулиганство“. 

13 години вече насилието над животни е в Наказателния кодекс, 13 години изверги и садисти демонстрират извращенията си пред очите на цялото общество и 13 години се измъкват най-много с глоба, а често дори без това. 

И после си правят пак каквото си поискат. Това са най-елементарните престъпления и ДОРИ за тях няма възмездие. Ние сме седнали да чакаме за големите…

Пуснаха на свобода мъжа, влачил куче с колата си

***


„… сигнали, които получавам от областни структури от различни места в България, включително Монтана, за това, че има оказван неправомерен натиск на хора, които са участвали в изборите като кандидати за кметове, преди това като кандидати за народни представители…“

Денков от Монтана: Местните велможи са оказвали неправомерен натиск върху кандидати на "Продължаваме промяната"

***


„Асен Василев е един от безапелационните фаворити за следващия цикъл от ротацията, очаквам дори да е вицепремиер. Той и вътрешният министър не бива да бъдат пипани“. 

Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS социалният антрополог Харалан Александров.

Политолог: Ако сглобката оцелее и след евроизборите, ще изкара пълен мандат

***


„Президентът Радев се държи като лидер на опозиция, загубила властта. Какво е това нещо полууправление, полуреформа. Аз бих казал, че той е полупрезидент. Има раздразнение от негова страна. От него се очаква да бъде обединител на нацията. Нормално ли е това поведение? Не е работа на държавния глава да бъде опозиция“.

Ген. Атанасов: Президентът Радев се държи като лидер на опозиция, загубила властта

***


България трябва да влезе в еврозоната през 2025 година. Датата беше отложена с една година по време на служебното управление на Румен Радев, но настоящото управление изглежда решено да докара тази стратегическа цел до успешен край.

Евгений Кънев: Икономиката на България практически е вече в еврозоната

***


Ако Владимир Путин постигне целите си в Украйна, Русия "ще се насочи" към Молдова или някоя от балтийските държави", заявява пред CNN Дейвид Петреъс, бивш директор на американската разузнавателна служба (ЦРУ).

В Сената има много силно двупартийно мнозинство, а също и доста значително в Камарата на представителите, което иска да одобри помощта за Украйна. Но именно динамиката в Камарата на представителите (на Конгреса) затруднява това. (...) Мисля, че това ще бъде решено. Въпросът е "Кога?"

Бивш директор на ЦРУ: Ако победи в Украйна, следващата цел на Путин е Молдова

***


Броят на жертвите на земетресението, което разлюля Централна Япония в първия ден от новата година, достигна 161 души.

Сняг затруднява спасителните усилия, предаде АФП, цитирани от БНР. 

Безследно изчезналите са 103 души след труса с магнитуд 7,5 по Рихтер, който разруши сгради, предизвика голям пожар и вълни цунами с височина над метър в централната префектура Ишикава.

160 жертви на мощното земетресението в Япония

***


Филмът „Опенхаймер" се оказа големият победител на тазгодишните награди „Златен глобус", като получи пет отличия.

Килиън Мърфи спечели наградата за най-добър актьор, а Кристофър Нолан беше удостоен с приза за най-добър режисьор.

"Опенхаймер" е големият победител на наградите "Златен глобус"

***


 

Водещи новини

Още новини