140 бона платило Президентството за обезщетения

share

Точно 138 494 лв. от бюджета на президентската администрация са изплатени за обезщетения на съкратени и пенсионирани служители, както и за неизползвани платени отпуски. Това сочи справка, предоставена на "Труд" по Закона за достъп до обществената информация.

Когато Росен Плевнелиев встъпи в длъжност в началото на тази година, в администрацията на "Дондуков" 2 са работели 170 души.
През следващите месеци по собствено желание напуснали седемнайсет служители, петнайсет били съкратени, петима са се пенсионирали по своя молба, а две чиновнички са излезли в отпуск по майчинство.

Към август в администрацията на държавния глава по длъжностно разписание работят 152-ма служители, които са назначени или в процес на постъпване, пише още в документа.

Изплащането на обезщетенията е сериозно перо от бюджета на "Дондуков" 2, признаха неофициално от екипа на държавния глава. "Стягане на коланите" в администрацията на президента се налага, въпреки че в края на юли т. г. Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни средства в размер на 980 хил. лв. за бюджета на институцията, който е малко над 4 млн. лв.

Допълнителният транш бе извършен, след като стана ясно, че има реална опасност на "Дондуков" 2 да излязат на "червено", преди да е изтекла календарната година.
Бонусът от близо 1 млн. лева, щедро предоставен от кабинета "Борисов", е за обезпечаване на международната програма на държавния глава и транспортните разходи.

Водещи новини

Още новини