Георги Георгиев: Никой не е упълномощавал областния управител на София да реже Паметника на Съветската армия

Кадър: Нова нюз
share

Никой не е казвал и давал указания на областния управител на София да реже елементи от Паметника на Съветската армия. Явно законът не е бил спазен и затова съдът нареди да се спре демонтажът. Това сподели в ефира на Nova News общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 113

Относно блокажа в процедурата за избор на председател на Столичния общински съвет Георгиев заяви, че трябва да има ясно мнозинство, което да е базирано на ценности.

Назначиха охрана на областния управител на София

Колегите от ПП-ДБ ни пращат покани за разговори, но тогава Бонев излиза в някоя телевизия, къса си ризата и казва, че не иска подкрепата на ГЕРБ. Това е твърде детинско и несериозно – да се държат като хора, които имат мнозинство, а те нямат такова, посочи той.

Георгиев сподели още, че е призовал кметът Васил Терзиев да му каже открито дали иска да работи с десен или с ляв Общински съвет.

„В нашата група общински съветници на ГЕРБ-СДС няма нито един с кариерен проблем като на колегата Бонев. От ПП-ДБ и „Спаси София“ предлагат дотук само плаващи мнозинства, а при тях се случват най-големите далавери. Ето защо трябва да има ясно мнозинство“, подчерта още веднъж Георгиев.

Георгиев съветва Васил Терзиев как да осигури пари за ВиК

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 113

Водещи новини

Още новини