А пазителите на МОЧА какво против имат българските национални герои?

Булфото/Novini.bg
share

Що за тъп въпрос, ще кажете; защо е така подвеждащ, ще кажете. Добре…

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 113

Ето що за „тъп“ въпрос е и защо е така „подвеждащ“. 

Те се имат за майстори на психологическата диверсия и вербалните трикове. Не са. Но се имат за такива. 

Когато искаха да пробутат Съветистанския номер с пилона на Рожен, ние – немалка част от останалите българи – се възпротивихме и казахме, че цялата сценка понамирисва зле. Хората, които са замесени, са известни с минали опити за отклоняване на средства, освен това ни беше обидно БДЖ, което все е на ръба на фалита и ние поддържаме живо с нашите данъци…

… да прави „дарение“ за пилона. Демек, дава нашите парите – разбирай, ние сме направили това „дарение“, без никой да ни е питал искаме ли. 

Стои грозно, нали?

Освен това заподозряхме, че си е и изтъркан Съветистански номер за помпане на патриотично его, там където липсват успехи. А и патронът зад всичко това определено имаше нужда от лъскане на имидж по патриотарска линия. За един резилдент говоря, да. 

Та, бяхме против. 

Същите, дето сега бранят паметника на окупатора, врякнаха, че – видите ли – ние всъщност сме били против БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ и го мразим. Нямаше „предположения“, бяха СИГУРНИ и ни обвиниха в това. Резилдентът дори си позволи да ни нарича нихилисти и какво беше там още… родоотстъпници май, грозно намекна, че мразим родината, флага и че сме обратното на патриоти.

Точно той… руският агент. Но нейсе. Насъска другите срещу нас. „Обединителят“ насъска половината българи срещу другата половина. Всъщност… точно както се очаква от агент на онази империя. 

Казаха, че българският флаг ни пречел. Глупости. 

При това те бяха онези, които го намотаха на топка и хвърлиха на пода в църквата преди да го окачат на пилона. Но това са подробности, които трудно пробиват черепна кутия, направена от дърво. 

Но те – мислейки си, че са факири на психологическата диверсия и вербалните трикове – се опитаха да го извъртят така. Грозно. И непочтено. 

А и много добре знаеха, че не знамето ни е проблемът, а хората зад „инициативата“ и фалшивостта ѝ. Но въпреки това се опитаха да го „извъртят“.

Е, не е ли редно сега да ги питаме те защо мразят българските национални герои, чиито паметник искаме да издигнем на мястото на МОЧА? М?

Паметникът сега е на окупационна армия, обявила война на България в миналото, наследена от днешната държава путинистан, която също ни е обявила за неприятелска. 

Те бранят този паметник. И се имат за патриоти. 

Ние искаме паметник на български герои. На Левски, на Ботев, на Раковски, на опълченците, на великите ни царе… изберете си – историята ни е богата, герои и постижения – много. 

Нито един от тези герои обаче няма паметник, който да е дори приблизително толкова голям, колкото съветските. Ние искаме нашите герои да стоят над руските и съветските. Те не ни дават. Но те се имат за патриоти. А нас наричат нихилисти и родоотстъпници. Мхм… Не искам да казвам, че са им дървени главите, но със сигурност е добра идея да носят каска, когато са в гората и прелитат кълвачи. 

______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 113

Водещи новини

Още новини