Синдикатът на МВР: Адресатът на вчерашния гняв е ясен на всички и той не е сред нас!

bulphoto (архив)
share

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) застана зад полицаите, участвали в охраната на протеста снощи, посочват в своя позиция от синдиката.

Отхвърляме опитите тези усилия на колегите да се използват за политически цели и действията им по овладяване на създалата се ситуация, при проведения вчера протест на футболни фенове, да бъдат представяни като упражнено полицейско насилие, пише в позицията.

Според синдиката ескалиралата очевидна и непредизвикана агресия следваше да бъде овладяна и няма полицейски сили по света, които да седят безучастни в такава ситуация.

СДВР: Има множество пострадали полицаи на протеста срещу БФС

Абсурдно е прекратяването на вандализъм в европейска столица и упражнено насилие срещу органите на реда, изразило се в мятане на бутилки, камъни и бомбички срещу тях, да се представя като акт на репресия от законните представители на държавата, смятат от синдиката. 

От СФСМВР са категорични, че допуснати грешки или неправомерни действия, извършени от отделни полицаи, следва да се проверяват и доказват, като се носи и предвидена в закона отговорност, но не преди да са извършени съответните проверки от компетентните органи.

"Омръзна ни да сме виновни. Адресатът на вчерашния гняв е ясен на всички и той не е сред нас! Не приемаме да бъдем жертвата на чужди грешки, гръмоотвод за общественото недоволство от неадекватна действителност!", пише в позицията.

Водещи новини

Още новини