МВР: Не се задържат документи на граждани за неплатени глоби от пътни нарушения

  • 03 декември 2023 12:55

  • 2278
  • 4
МВР: Не се задържат документи на граждани за неплатени глоби от пътни нарушения
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че след извършени констатации за изключително много  невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост  на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.  

Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения.

Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва вeднага на граничния пункт. Опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори за денонощие

С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2278 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.03 | 19:08

4
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.03 | 14:49

3
България е богата държава , който иска да си плаща които не иска да му се плати сумата от държавния бюджет на ръка и с парите от глобите да се издържа и да трупа нови ....маса ви мръсна съсипахте държавата ....
Boko

2023.12.03 | 13:53

2
ПАК ДОЛНИ ЛЪЖИ ОТ МВР НА БЪЛГАРИЯ, ДО КОГА МВР,НЯМА ДА ИЗПЪЛНЯВА, ИЛИ ДО КОГА,ЩЕ НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ???!!!!!!??????!!!!
Иван

2023.12.03 | 13:20

1
Пак другите виновни Един вагон полицаи които се чудят по цял ден какви да ги вършат още толкова бирници и администрация Е намерете ги вътре а не да правите опашки по границата И ако няма граница как ще ги връчват тези постановления

Добави коментар

Водещи новини