Министър Стоянов за предстоящия футболен протест: Не очакваме провокации

Булфото (архив)
share

Не очакваме провокации.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов за организирания тази вечер протест на футболни фенове по време на срещата между националите отбори на България и Унгария. „Чак провокации не очакваме. Разговаряли сме с част от ръководителите на футболните фенове. Мисля, че няма да се стигне до ескалация на напрежението. Все пак сме взели необходимите мерки“, посочи министърът. 

Той увери, че МВР е създало необходимата организация за охраната на обществения ред, действайки по предварителна процедура. Министърът припомни, че около 1600 полицейски служители ще бъдат на терен в центъра София.  

1 600 полицаи ще пазят реда за мача България - Унгария

Футболната среща започва в 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и ще се играе без публика. Протестът на футболните фенове, които изразяват недоволството срещу ръководството на Българския футболен съюз, се организира в социалните мрежи и е насрочен за 17:00 часа в пространството около стадиона. Очакват се футболни запалянковци и от други градове на страната. 

"Предварително се извинявам на гражданите и гостите на столицата за неудобството, което ще изпитат, но все пак ние сме длъжни да опазим обществения ред", подчерта още министър Калин Стоянов. 

Вътрешният министър коментира темата преди участието си в заседанието на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, предаде БТА. 

Водещи новини

Още новини