Ад! Инвалиди се пържиха при над 50 градуса във влак

share

Хора с увреждания пропътуваха пътя от морето до София при температури над 50 градуса в купето.

Най-абсурдното е, че в целия влак охладителната система е работела, с изключение на вагона, предназначен за инвалиди, съобщи БНТ.

Минути след 11 снощи на Централна гара София пристига поредният влак от морето. Жени и деца, които страдат от различни заболявания са пътували почти цял ден в адската жега.
Още по-шокиращо е, че купето във влака се води в първа класа. И удоволствието да се пътува в него струва 13 лева по-скъпо.

"Така е производството. БДЖ "Пътнически превози" разполага само с 25 климатизирани вагона. За съжаление само единият вагон, който е пътувал в състава, не е климатизиран - това е вагон тип инвалиден, който имаме възможност да превозваме хора с увреждания", оправда се Георги Иванов, съуправител "Пътнически превози", БДЖ.

Разбрахме още, че нито един вагон първа класа няма климатична инсталация. А вагоните за хора с увреждания са едва 3. Така завършва едно кошмарно пътуване на хора, които с нищо не са го заслужили. Обясниха ни още, че вагоните за инвалиди ще продължат да са все така убийствено горещи. И, разбира се, първа класа.

Водещи новини

Още новини