Международен ден на хората с увреждания е

  • 03 декември 2014 12:41

  • 853
  • 0
Международен ден на хората с увреждания е
©

На трети декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания.

Трети декември е денят, в който говорим за хората с увреждания и всеки от нас осъзнава колко много са предизвикателствата, за да се направи по-качествен животът на тези хора и да се преодолее тяхната изолация, коментират от пресцентъра на МТСП.

Всяка година на този ден световното обществено внимание е насочено към търсенето на нови възможности за подкрепа на хората с увреждания.

Отчитайки предизвикателствата в тази област, за успешното изпълнение на заложените цели се изисква всестранен подход за подобряване качеството на труд и живот на хората с увреждания, за осигуряване на възможност за обучение, квалификация, преквалификация, за развитие на устойчиви форми на социални услуги и за осигуряване на конкурентоспособност на специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания.

Министерството на труда и социалната политика осъществява тези цели последователно и въпреки трудностите, винаги е поставяло като свой приоритет прилагане на ефективна политика в областта на интеграцията на хората с увреждания, както и създаване на условия и гаранции за равнопоставеност и пълноценно участие на хората с увреждания във всички области на обществения живот, както и упражняване на техните права, чрез осигуряване на социално-икономическа подкрепа на тях и техните семейства и интегриране в обща и/или специализирана работна среда.

Положените усилия и постигнатите резултати до момента са решителна крачка за достигане на европейските стандарти в грижата за хората с увреждания, отбелязват от там.

Ръководството на МТСП изразява своята увереност, че ще продължи да работи заедно с всички държавни институции, неправителствени организации и за хора с увреждания и социални партньори за успешното преодоляване на всички бариери за интегриране на хората с увреждания.

Нека си пожелаем да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и да покажем, че хората с увреждания заемат достойно мястото си в нашето общество, завършват от пресцентъра на министерството.

Последвайте канала на

853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини