Хапваме китайска цаца вместо черноморска

Булфото
share

Родните рибоци са на изчезване, оплакват се рибарите, и искат с до 20 на сто повече за стоката си.

За кило от вносната риба на борсата трябва да извадим между 4 и 6 лв., а нашенската се харчи за около 7 лв., пише "Стандарт".

Заради по-ниската цена управителите на ресторанти зареждат основно с китайска риба. Освен цаца от Страната на Дракона си внасяме и сафрид. Рибата стана деликатес у нас този сезон и килото удари 10 лв.

По-едрите риби в ресторантите също са основно от внос - най-често от Гърция, Испания и Франция. Независимо къде са плували рибките, те ще подлежат на строг контрол за размера от държавните инспектори. Те вече тръгнаха да мерят колко е дълга рибата в барчетата и ресторантите.

Водещи новини

Още новини