Напрежение пред МОЧА: Поставят ограждения пред паметника

Булфото
share

Отново напрежение пред Паметника на съветската армия в София. Този път заради наредба на Областната управа за монтиране на ограждения.

Христо Иванов нали беше за върховенство на закона, нали беше за върховенство на правото? Това ли е върховенството на правото? Този лист!? Даже не можем да обжалваме скица, заяви възмутена Мая Манолова.

След футболния мач в София: Един задържан и напрежение пред Паметника на Съветската армия

По думите ѝ оградата е незаконна, а след нейното поставяне ще последва "бутане на паметника, което ние няма да позволим".

Малко след 9.00 часа тази сутрин е започнало поставянето на ограда около Паметника на Съветската армия. Пред монумента е пълно с полицаи, които следят за опазване на обществения ред. 

Пред паметника на Съветската армия се зароди напрежение между Мая Манолова и кметът на столичния район “Средец” Трайчо Трайков. Според него паметникът е опасен и затова се налага да бъде ограден. На свой ред Манолова пък поиска заповедта, на база на която се поставят загражденията. 

Последва размяна на остри реплики от страна на Манолова към Трайков: "Вие подстрекавате към безредици. Вие сте позор. Вие сте подставено лице на Фандъкова".

Трайков заяви, че още през март е имало заповед за ограждането на МОЧА, но областният управител е отказал да го направи. По думите му заграждането е заради констатации, според които монументът е опасен и предстои неговото обследване.

По-рано днес лидерът на партия "Възраждане" призова в социалните мрежи симпатизантите си да отидат на паметника и да се противопоставят на ограждането му.

"Очевидно след като опитът снощи да има сблъсъци на паметника се провали в зародиш, сега дойде ред и на поръчителите на провокацията да се намесят. Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече! ", написа той във Facebook.

Водещи новини

Още новини