Жител на Лом си направи собствено ВиК, продавал вода на съседите си

Pixabay
share

Собствено ВиК предприятие си направил жител на Лом, след като свързал неправомерно общо 10 имота към водоснабдителната система.

За целта той изградил тръбопровод с дължина 500 метра в кв. "Хумата", чрез който снабдявал съседите си с вода. Срещу услугата находчивия нарушител получавал заплащане.

След получен сигнал веднага е планирана специализирана полицейска операция, при която служители на РУ Лом, сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР Монтана и монтанско водоснабдително дружество извършили проверка по десния бряг на река Лом. Той попада в землището на квартал „Хумата“ в крайдунавския град.

Там те установяват инсталацията в частен дом в квартала, обитаван от 45-годишен жител. Той не само осигурявал питейна вода за обитавания от него имот, но и за още 9 съседни имота в същия квартал, за което получавал заплащане от обитателите.

Първа копка по проекта за водния цикъл в Перник

По случая е извършен оглед на местопроизшествието и образувано досъдебно производство. Намерени и иззети са веществени доказателства, снети са сведения от множество лица, съпричастни към случая.

Водещи новини

Още новини