Цветанов иска 110 000 лв. за ремонт на техниката след пожара на Витоша

share

МВР поиска от Министерския съвет 110 000 лв. за ремонт на пожарна техника, повредена от огъня в "Бистришко бранище", съобщи BTV.

Искането за допълнителна субсидия от държавния бюджет е представено в доклад на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов пред финансовия министър Симеон Дянков. Кабинетът е одобрил искането на вицепремиера, въпреки че то идва в средата на годината и въпреки че годишната субсидия на МВР е над 1 милиард лева.

По време на 5-дневния пожар на Витоша се развалиха шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради "усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка", пише в доклада на Цветанов.

Вътрешният министър ръководеше оперативния щаб за гасенето на пожара, в което се включиха и много доброволци и военни отряди.

Според разбивката в доклада на Цветанов за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника ще отидат 40 000 лв., други 40 000 лв. са предвидени за резервни части, а 30 000 лв. ще бъдат отпуснати за консумативи.

Заради огъня на "Бистришко бранище" вече беше решено да бъде купен самолет за нуждите на пожарникарите.

Водещи новини

Още новини