Обявиха нова дата за прожекция на филма „Близо“, който привърженици на "Възраждане" спряха

bulphoto (архив)
share

ЛГБТИ организация Действие обяви нова дата за прожекция на филма „Близо“, която привърженици на "Възраждане" спряха. Филмът е част от програмата на "София прайд филм фест".

След като на 10.06.2023 г. организиран протест на крайни националисти попречи на провеждането на прожекция в кино „Одеон“ в рамките на София Прайд Филм Фест – ежегодно провеждана част от културната програма на София Прайд, ЛГБТИ организация Действие размести дните на фестивала и предвиди нова дата за прожекцията на белгийския филм „Близо“, съобщават организаторите.

Новата дата е 15.06.2023 г. от 20:00 в Кино „Одеон“.

Мъже с тениски на „Възраждане” са спрели прожекция на филм на „София прайд", МВР с проверка на случилото се

Припомняме, че на 10.06.2023 г. тълпата демонстранти изпълни както фоайето на киното, така и пространството пред него, снимайки с телефони от близо лицата на посетители на прожекцията, крещейки им „педофили“ и скандирайки: „Не искам в моя град да има гей парад“.

Събралата се тълпа, както и отказът за съдействие от страна на служителите на МВР по обезпечаване на спокойното протичане на прожекцията и достъп на публиката до нея принуди организаторите от София Прайд в лицето на ЛГБТ организация Действие да отменят прожекцията. Пред свидетели от организацията управителят на киносалона получи закана от протестиращи, че ако допусне следващите прожекции в програмата ще последват нови такива протести, припомнят от ЛГБТ организацията.

Водещи новини

Още новини