Хотелът на Ванко 1 стана хотелът на община Пловдив

share

Хотелът на Ванко 1 вече е собственост на община Пловдив. Областният управител предаде на кмета на града документите за прехвърляне на сградата, отнета от скандалния рапър в полза на държавата. Очаква се догодина там да бъде настанена част от местната администрация, съобщи БНТ.

Към момента седеметажната сграда, която е на 3 хиляди кв.м. разгъната площ, е в окаяно състояние. Имотът има само акт 14 и до края на годината общината ще стартира процедурата за неговото препроектиране и ремонт.

Около милион - милион и двеста ще бъдат достатъчни за ремонта на сградата, смята кметът на града Иван Тотев. По думите му, сумата е нормална и е по силите на бюджета на община Пловдив. Денонощната охрана ще продължи, тъй като от последното ни идване долният ред със стъкла вече е разграбен, каза Тотев.

Имотът на скандалния рапър е проектиран като офис сграда и тук ще бъде настанена част от администрацията. Там ще бъда ситуирани Центърът за градска мобилност, администрацията на район "Източен", ръководството на "Синя зона" и Общинската охрана. Така че смятам, че сградата ще бъде пълна с живот, допълни Тотев.

Все още обаче остава неясна съдбата на емблематичата статуя на Исус Христос.

Водещи новини

Още новини