Вътрешният министър организира форум за „Безопасност на движението по пътищата“

Булфото (архив)
share

Форум на тема „Безопасност на движението по пътищата“ ще се проведе на 15 декември, четвъртък, от 13 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Форумът е организиран от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

В рамките на събитието ще бъде представен отчет за предприетите мерки за справяне с пътния травматизъм и ще бъдат обсъдени бъдещи действия в тази посока. Участие ще вземат политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешни работи.

За участие са поканени още представители на различни министерства, ръководителите на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и представители на Главния прокурор на Република България, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Висшия адвокатски съвет.

Демерджиев: МВР разработва концепция за пътната безопасност

Покани бяха изпратени и до представители на всички парламентарни групи, както и на национални сдружения, асоциации, доброволчески организации и други неправителствени организации, които са ангажирани с въпросите за безопасността на движението по пътищата.

Водещи новини

Още новини