Гешев: По пътищата ни умират повече хора, отколкото във военен конфликт

  • 24 ноември 2022 10:26

  • 490
  • 4
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Аз съм бесен. Надявам се и смятам, че трябва и можем да прекратим войната по пътищата. Бесен съм, защото ежедневно, ежемесечно, годишно по българските пътища се убиват българи повече, отколкото във военен конфликт. Това заяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във по време на форума „За мащабни действия срещу войната по пътищата“, проведен в Резиденция „Бояна”.

"При положение, че България загива в демографски аспект, по българските пътища убиват нашите деца – Цвети от Шумен, Иван от Бузовград, Моника от Братаница, като много други. Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем тази война по пътищата", смята той.

Според него решенията са ясни и не са трудни за изпълнение – готови модели има в целия ЕС: "Въпреки това това не се случва, защото оставам с впечатлението, че държавата наблюдава безучастно тези процеси. По-лесно е да закриеш едни специализирани структури, защото става въпрос за 3 милиарда лева, което да доведе до бум на престъпността, наркотиците, трафика на хора."

"Българските граждани искат държавата да им даде това, което заслужават – сигурност, защита и да не убиват децата ни по пътищата. Това може и трябва да бъде постигнато тук и сега. Никой не е застрахован да бъде следващият", допълни още Гешев.

Гешев: Ще се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с "войната по пътищата"

"Тук съм, за да чуя гражданите, гражданското общество, да ги подкрепя като главен прокурор, да чуя какво можем ние да направим и да настоявам пред другите власти това да бъде променено. Защото цената ще продължим да я плащаме с човешки животи", каза още той.

Той припомни думите на бащата на загиналата Цвети от Шумен: "Всичко, което правим, ще си заслужава, дори да спасим само още едно дете и само още един живот."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
490 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.11.25 | 13:38

4
Гешев още повече ще умират Борисов дойдели,и вие сте съучастник ащото помогнахте за харти бюлетина.Изрод

2022.11.24 | 11:47

3
Ами да направим конфликт тогава, та да умират по малко хора.

2022.11.24 | 11:07

2
Гешев, ама като оправдавап познатите , така ще е.
радев

2022.11.24 | 10:42

1
разрешение от тиквата доган и шиши искал ли си

Добави коментар

Водещи новини