От 3 лева нагоре таксите за паркиране по северното черноморие

share

Туристите решили да да посетят курортите около Варна, трябва да си приготвят солидна сума за паркиране. Минималната такса за един час престой е 3 лева.

Оказва се, че ако турист реши да посети "Златни пясъци" с автомобил то той трябва да си приготви най- малко 50 лева за денонощие престой. По този начин почивката се оскъпява почти двойно. Ако някой се изхитри и реши да не плати, а остави автомобила си свободно паркиран, риска да бъде вдигнат от паяк е доста голям. Единствените безплатни места за паркиране се предлагат от големите хотелски вериги, но те са много малко на брой и хората са принудени да ползват платените паркинги. Ако някой се изхитри и реши да не плати, а остави автомобила си свободно паркиран, риска да бъде вдигнат от паяк е доста голям. 

Най- честите жертви на паяка са румънски туристи, които оставят автомобилите си, за да се разходят и после с ужас откриват, че возилата им ги няма.  За да бъдат освободени автомобилите им туристите трябва да платят глоба в размер на 50 лева и също така се плаща допълнително по 2 лева на час за престой.

Водещи новини

Още новини