Гражданин възропта срещу търговската марка "Костя Копейкин", подаде възражение

Булфото, архив
share

Гражданин възразява срещу регистрирането на името "Костя Копейкин" като търговска марка на "Възраждане". Според него марката няма отличителен характер за които и да е от заявените стоки или услуги, и използва означение, което вече е обичайно за говоримия ни език. 

В мотивите си гражданинът обяснява, че означението се състои от две части с отделен смислов контекст и комбиниращо общо значение.

Костя Копейкин вече е търговска марка на "Възраждане"

"Първа част - руското умалително първо име "Костя", съкратено от Костадин, като явен язвителен намек за проруските позиции, защитавани от партията в лицето на нейния председател и/или лично от г-н Костадинов според използващите го лица и медии. Втора част: "Копейкин" от дребната разменна монета "копейка", представляваща 1/100 от националната валута на Руската федерация (RUB), с язвителен или пейоративен двоен подтекст: 

а) ниската цена на копейката (1 копейка = 0,032 стотинки), като намек за евтината проруска пропаганда, която според лица и медии г-н Костадинов или представляваната от него партия "Възраждане" разпространяват според използващите означението лица и медии;

б) отново във връзка с ниската цена на копейката, като намек за ниската цена на продажба на българските политически интереси в полза на Русия от страна на г-н Костадинов или представляваната и основана от него партия "Възраждане", според лицата и медиите, използващи означението. 

Комбинираното общо значение на означението: като подхвърляне за "национален предател" в разговорната реч, въз основа на двете вече описани части. 

"Не зная дали някой друг иска да губи времето на Възрожденци, но аз реших да опитам, ако и да съм наясно, че регистрацията на ТЪРГОВСКА марка "Костя Копейкин" не е като да си запазиш прозвището с магия...Подал съм възражение", пише гражданинът в Туитър.

Водещи новини

Още новини