Еколозите се заканиха: Няма да ходим на море

Булфото
share

Много организации са против спорните поправки в Закона за горите, съобщи на пресконференция адвокат Свилен Овчаров.

Той поясни, че сред тях има и много дърводобивни организации. По думите му, е имало становища и на дребния бизнес, които също са били против спорните поправки. Според него това е поредно доказателство, че законодателните промени са в услуга на едрия бизнес.

"Кампаниите няма да спрат, докато Законът за горите не влезе в сила. Ако някой си мисли, че протестиращите ще отидат на море или на планина, жестоко се лъже", каза още Свилен Овчаров.

От своя страна Андрей Ковачев заяви, че има няколко неистини, които се тиражират в публичното пространство. Едната е, че в България има голям процент защитени територии. Ковачев опроверга това и заяви, че в повечето страни защитените територии са над 10%, а у нас те са само 5%.

"По отношение на режима на опазване, България е сред страните, известни в ЕК, с нарушения по Натура 2000", припомни още той.

"Хората, които излязоха на улицата, имат моралното право да продължат да го правят", категоричен бе Андрей Ковачев.

Във връзка с пожара на Витоша, Димитър Кацов бе категоричен, че положението с огнената е много страшно. Той поясни, че пожарникарите още в началото са предупредили, че няма да се гази пожара, а само ще се ограничава.

Кацов съобщи, че всичките изявления по медиите са пълни с лъжи.  "Всеки ден положението става все по - зле и зле", каза още Димитър Кацов.

Андрей Ковачев изрази мнение, че държавата не мисли за горските пожари.

Водещи новини

Още новини