Адм. Ефтимов: Продължават усилията да осигурим достъп до всички населени места, засегнати от наводненията

Министерство на отбраната
share

Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички населени места, засегнати от големите наводнения в община Карлово. Това каза пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщават от Министерство на отбраната. 

Той е заедно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командира на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков втори ден е на място, за да участва в координацията на дейностите.

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада действат днес в засегнатите райони. Вече е поставен мост между селата Московец и Богдан. Военнослужещи от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк - Белене инспектират участък в района на село Слатина, за да установят възможността и необходимостта от поставяне на временен мост.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада работят за възстановяване на пътната връзка между селата Богдан и Каравелово и доставят храна и вода в бедстващите райони.

Вижте мащаба на водното бедствие в Карловско от хеликоптер

Участието на български военнослужещи в преодоляването на щетите от бедствието започна още вчера, когато на място бяха изпратени 100 военнослужещи от състава на Сухопътните войски.

29 човека бяха спасени и евакуирани с военен хеликоптер „Кугар“ на Военновъздушните сили за времето от 14.00 д 19.44 ч. на 2 септември. Два пъти по въздух е извършено снабдяване с храна, вода и медикаменти на хората в откъснатите райони.

Водещи новини

Още новини