Хотелиер за неизплатените средства за бежанците: Кредитираме държава

БТВ
share

Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокирах пътя Бургас – Варна, а причината за недоволството им се корени в неизплатените средства от срана на Министерството на туризма.

„Стараем се да им задоволяваме условията. Даваме им закуска, обяд и вечеря. Работим по програмата на държавата по 15 лева. Единственият проблем е, че не ни се плаща“, разказа Красимир Белорешки, хотелиер.

Слънчев бряг излиза на протест

Той добави, че за месец май и юни средства не са изплатени, като е изтеглил и два кредита за 450 хил. лева. Според него по този начин той кредитира самата държава.

„Това не е единичен случай. Много от хотелите са в такъв вид. Аз също съм потърпевш от тази лъжа на държавата. Забавянето се получи от сложната бюрократична система, която имаме. Там сме обраснали в корупция“, добави Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Въпреки, че част от украинските бежанци бяха преместени в държавни и общински бази, а много от тях напуснаха страната, все пак има хора, които останаха в хотелите. Собственици все още не са получили държавната помощ за изхранване и настаняване.

Хотелиери заплашват да съдят държавата.

Водещи новини

Още новини